fbpx Lavazza представи „слънчево“ кафе на Expo Dubai 2020 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Lavazza представи „слънчево“ кафе на Expo Dubai 2020

Соларната кафе-градина ще приветства посетителите в италианския павилион на Lavazza на Expo Dubai 2020 до 31 март 2022 г., където с помощта на световно известни италиански дизайнери и архитекти, компанията представя концепцията си за кръгова икономика и устойчивост на щанда на Италия.

Повече от просто място за срещи и споделяне, проектът на Карло Рати и Итало Рота е предназначен да създаде несравнимо кафе изживяване през всеки етап от неговия жизнен цикъл - от зърната да приготвянето му. Lavazza поднася това изживяване със Solar Moka - инсталация, захранвана от слънчева енергия.

Solar Moka представя производствения процес като непрекъснат цикъл, съчетаващ естествени и изкуствени елементи, разкривайки потенциалната повторна употреба на всеки компонент, като акцентира върху важността и прозрачността на веригата за доставки.

“Устойчивостта и иновациите са основна част от нашето ДНК от самото начало“, каза Франческа Лаваца. „Силно вярвам в ролята на бизнеса като „участници в развитието“. Ние имаме отговорност към обществото и трябва да бъдем модел за устойчиво развитие на бизнеса. Чрез соларната кафе-градина и инсталацията Solar Moka, искаме да покажем нашата ангажираност за по-добро бъдеще“

Комбинация от специални покрития и материали предлага на посетителите мултисетивно преживяване, което обединява вкус, под формата на най-доброто италианско кафе; слух и мирис, благодарение на звуците от смилане и освобождаващите аромати на кафе; докосване, чрез контакт с органичните материали, използвани за декора - като кафе на зърна, поставени в екосмола върху работния плот. 

Solar Moka е инсталация, захранвана от слънчева енергия и представя фокуса на Lavazza върху устойчивата енергия. Вдъхновен от принципите на кръговата икономика, в процесът на подготовка, представен от Solar Moka, не се използват CO2 емисии, отговорни за изменението на климата и загрява само необходимата вода, без отпадъци. 

„Кафето е продукт на земята“, коментира Карло Колпо, директор маркетингови комуникации на Lavazza Group „и марката има много тясна връзка с природата и идеята за защита на планетата. Устойчивостта и корпоративно социалната отговорност играят роля в нашите проекти в продължение на много години. Това е история, която разказваме днес чрез комуникационната платформа Blend for Better, която олицетворява нашия ангажимент като компания и използва силата на нашата марка.“

Участието на Lavazza в Expo Dubai, е част от стратегията за бизнес и устойчивост, дефинирана от компанията, която преди време тръгва по пътя на развитие, който е интегриран в нашите бизнес операции и процеси , както и се изпълнява от фондация Giuseppe e Pericle Lavazza с нестопанска цел.

Елементи на инсталацията Solar Moka

Кафени растения

Серия от средни по размер растения кафе са показват на посетителите началния етап от производствения процес. Растенията ще бъдат отглеждани през целия период на събитието и когато са готови, зърната кафе ще влязат в производствения цикъл.

Solar Moka 

Вдъхновен от климата в Близкия изток, инсталацията Solar Moka е изградена от огледала, които следват слънцето, за да произвеждат топлина. Концепцията на високата 2,2 метра инсталация отдава почит на емблематичната тенджера Carmencita moka, проектирана от италианския дизайнер Марко Занузо за Lavazza през 1979 г. Тази иновативна технология намалява консумацията на енергия в следващите етапи на приготвяне на кафе. Когато се нагрява, водата преминава през медни тръби около кафенето, разкривайки процеса на приготвяне в мултисензорно изживяване.

Плот, направен от кафе

Плотът е направен от утайка от кафе, като повърхността му е изработена от кафе на зърна и смола.