fbpx Как ще повлияе "новото нормално" на провеждането на събития? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Как ще повлияе "новото нормално" на провеждането на събития?

Една от най-силно засегнатите от пандемията от COVID 19 области е провеждането на събития, културни мероприятия, конференции и други масови събирания. Организаторите бяха принудени бързо да променят дейността си и начините на провеждане.

Пример за това е и екипа на JobTiger, който също отправя поглед към нагласите на участниците и посетителите с цел оптимална организация на предстоящите през есента кариерни събития.

В рамките на една седмица JobTiger проведе няколко анкетни проучвания по темата, като общия въпрос беше „Какво предпочитате – онлайн, физическо или хибридно провеждане на изложенията?“

Сред компаниите мненията са почти равнопоставени. 30% са за онлайн, 30 % за физическо присъствие и 40% смятат, че хибридния модел е по-удачен.

Сред посетителите при запитване в бизнес платформата Linkedin почти половината (47%) смятат, че онлайн събитията са по-добрият вариант, 32% застъпват физическото присъствие и 21% са за хибриден вариант.

Друго проучване на Йоана Петрова, CEO на CoKitchen в Twitter при зададен въпрос: „Хипотетично, бихте ли посетили събитие с хиляди други хора на закрито, през октомври/ноември?“, голямата част от отговорите (64,1%) казват "НЕ", докато само 21,2% биха отишли на подобно събитие, 11,7% споделят, че биха отишли само ако е на открито.

Видно е, че към момента общата нагласа (на представители и посетители) е към онлайн и дистанционен формат на провеждане на събитията.   

Като организатор на най-големите кариерни форуми JobTiger подготвя есенните кариерни събития на живо в традиционния им формат и продължава да следи обстановката и нагласите, като има и готовност за реакция при всяко развитие на ситуацията. Следят се и препоръките на World Health Organization - специализирани наставления за организация на масови събития в контекста на текущата ситуация, както и постановленията на Министерство на здравеопазването за безопасността за провеждане на събитията.

Както живите, така и онлайн събитията си имат предимства и недостатъци. Уникалната и непредсказуема ситуация изисква иновативност, гъвкавост и адаптация. Навременната преценка и реакция вече определят бъдещето на сектора и иновациите в него.