fbpx Диана Митева става стратегически съветник на Аларик Секюритис | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Диана Митева става стратегически съветник на Аларик Секюритис

Аларик Секюритис обяви, че един от най-уважаваните финансисти в страната, Диана Митева, се присъединява към компанията като независим стратегически съветник. Тя ще има ключовата роля да подпомага стратегическото и географско развитие на компанията, разширяването на спектъра на клиентско покритие в сегмент индивидуални и корпоративни клиенти, както и надграждането на продуктовото портфолио на компанията.

Диана Митева има над 30 години опит на високи мениджърски позиции в банковия сектор. През периода от октомври 2003 г. до януари 2023 г., заема ролята на член на Управителния съвет и изпълнителен директор на Банка ДСК, успешно ръководейки и формирайки стратегията на институцията. Под нейно ръководство са извършени множество мащабни проекти, свързани с частното банкиране и банкирането на дребно. От април 2021г. до април 2023 г. е председател на Асоциацията на банките в България.

Една от каузите, които активно подпомага е Сдружение „Дамски Форум". Диана Митева е една от от дамите основателни на сдружението, а от юли 2023 г. е избрана и за Председател на управителния съвет. Тя е едно от основните лица на организацията, които стоят зад реализираните значими инициативи, подпомагащи развитието на позицията на жените в обществото и бизнеса.

Носител е на престижната унгарска награда "Андраш Фай". Два пъти е удостоявана с отличието "Банкер на годината" – през 2009 г. и 2017 г.. Лауреат на авторитетната награда за банково управление "Атанас Буров". Кавалер на Националния орден за заслуги на Франция.