fbpx Български проект отличен на Европейски форум в Берлин | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Български проект отличен на Европейски форум в Берлин

Български проект отличен на Европейски форум в Берлин

По време на VІІ Европейски форум за новаторско образование в Берлин в категорията Иновации в съвместната работа бе отличен проектът е базиран на софтуерния продукт „Envision”. Той е разработен за целите на началното и основното образование от екип студенти-бакалаври от Tехнически университет – София, с който те представиха България на световните финали на състезанието “Imagine Cup 2009”, организирано ежегодно от Майкрософт. Всичко, което е необходимо за реализацията в реална среда, е желание от страна на учителя, 1 компютър и 1 проектор за целия клас и по 1 мишка за всяко дете. Столичното 97 СОУ “Братя Миладинови” е едно от пилотнити училища, в които се преподава по този начин.
По време на форума Microsoft ще обяви Меморандум за споразумение на програмата „Партньори в познанието” (Partners in Learning Memorandum of Understandings) – важен документ, с който Microsoft поема ангажимент за инвестиции в образованието в региона.

Теодор Милев, ръководител на програмата „Партньори в познанието” за Централна и Източна Европа казва: „Програмата „Партньори в познанието” досега е променила живота на повече от 135 млн. ученици, учители и създатели на политики в образованието в 110 държави.”
 

Facebook коментари