fbpx Кредитна линия за унграски проекти и стоки у нас | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Кредитна линия за унграски проекти и стоки у нас

Нови 10 млн. евро кредитна линия от унгарската Ексимбанк договори Българска банка за развитие (ББР). Договорът беше подписан днес от главния изпълнителен директор на ББР Асен Ягодин и изпълнителния директор на банката Илия Караниколов и от страна на Ексимбанк от главния и зам.-главния изпълнителни директори Роланд Натран и Виктор Наги. Споразумението беше парафирано в присъствието на Н. Пр. г-н Андраш Клейн, извънреден и пълномощен посланик на Република Унгария в България.

Средствата от линията ще се използват за финансиране на унгарски проекти и внос на унгарски стоки в България. Те се предоставят за срок от 2 до 5 години. От финансовия ресурс могат да се възползват фирми в секторите земеделие, екология, здравеопазване, енергия, транспорт и комунални услуги.

Сключването на тази кредитна линия ще допринесе за задълбочаване на сътрудничеството и положителните икономически и финансови резултати и за двете страни. С подписването на споразумението Българска банка за развитие разшири мрежата от международни партньори, с които работи и договори възможност за използване на още един нов източник за финансиране на МСП в България.
Това е второто кредитно споразумение с международен външен кредитор, което ББР подписва от началото на 2013 г.