fbpx Министър Динкова: България е една от най-сигурните дестинации | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Министър Динкова: България е една от най-сигурните дестинации

„Освен всичко друго, България може да предложи и сигурност на туристите. България е една от най-сигурните дестинации в Европа. Именно това трябва да знаят всички наши партньори“, каза министър Динкова по време на работна среща с Фолкер Адамс – вицепрезидент на Германската туристическа асоциация.

Адамс подчерта големия интерес на немските туристи към СПА и уелнес услугите, които представя България. „Вярваме обаче и в потенциала и на почивките от семеен тип. Трябва да сме наясно, че става по-скъпо за семействата да почиват в Югозападната част на континента, така че вие имате отлична възможност да заемете тази ниша“, заяви Адамс.

Министърът на туризма подчерта, че страната ни прави всичко възможно да осигури все по-добра екосистема и устойчивост за целия сектор „Туризъм“ у нас. „Вие очевидно се справяте добре и растящият брой на ранните записвания е доказателство за това. Туристите организират посещения от градски тип сами онлайн, но не така стоят нещата, когато организират своята семейна почивка. Тогава те използват туроператор и именно това представлява чудесна възможност за българския туризъм“ каза още Фолкер Адамс, и добави, че в Германия оперират около 10 хил. туроператора.

Министър Динкова запозна вицепрезидента на туристическата асоциация в Германия, че в най-скоро време предстои да бъдат организирани опознавателни турове у нас за немски журналисти, блогъри, фотографи и влогъри.