fbpx Maлките производители празнуват традиционния Фестивал на Розовия домат | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Maлките производители празнуват традиционния Фестивал на Розовия домат

От 11 до 13 септември се проведе четвъртото издание на станалия традиционен Фестивал на Розовия домат. Тази година събитието се проведе в първия street food комплекс в София Quartal Food Park, където десетки производители се включиха със своята продукция.

Фестивалът цели съхранението и популяризирането не само на розовия домат, а и на други автентични български продукти като смилянския фасул и реселешкия лук, чрез налагането им в модерната кулинария.

Кулминацията на събитието беше в събота, когато бе приготвена 50 кг лютеница по оригинална рецепта от шеф Юри Велев – главен готвач на МЕТРО Академия. В приготвянето й се включи и част от мениджмънта на Метро и Mastercard.

„Вече 4 години провеждаме Фестивал на Розовия домат, зад който седи не просто един продукт, а нашето уважение към всички традиционни български вкусове и локални производители. Всеки път се стараем да предложим разнообразно меню и нетрадиционен подход към познатите вкусове, за да стигнем до модерния потребител. Събитието е част от инициативата „Преотркрий България“ за подкрепа на независимите български предприемачи – още един проект, по който работим с Mastercard.“, каза Филип Анастасиу, Директор „Човешки ресурси“ в МЕТРО България

В събота бе обявено началото и на най-новата платформа на Mastercard за насърчаване и усъвършенстване на български кулинарни иноватори и локални производители Mastercard TasteBox by Andrè & DiVino. Платформата е замислена като Gastro Pub и предлага интересна и разнообразна модерна street храна по замисъл на шеф Андре Токев, съчетана с избрани български вина – внимателна селекция от DiVino. Бистрото може да бъде намерено в Quartal Food Park и освен място за вкусна храна, то ще се превърне и в сцена за изява на малкия бизнес, ориентиран към качеството. Там кулинарните таланти могат да получат възможността да подобрят уменията си с няколкодневен стаж при шеф Андре Токев и да демонстрират след това сами концепцията си в Mastercard TasteBox на гостите на Quartal.