fbpx Пет нови зарядни станции пред Умната фабрика на Schneider Electric в Пловдив | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Пет нови зарядни станции пред Умната фабрика на Schneider Electric в Пловдив

Schneider Electric стартира партньорство с първата изцяло електрическа услуга за споделено пътуване SPARK. Пред Умната фабрика на Schneider Electric в Пловдив, индустриална зона Радиново, е обособена зона на SPARK, като по този начин на служителите и гостите на Schneider Electric се предоставя възможност за екологично чист, удобен и достъпен транспорт от и до фабриката.

На локацията са монтирани и 5 броя зарядни AC станции за електромобили Schneider Electric EVlink Smart Wallbox с мощност 22 kW. Станциите са със свободен публичен достъп и са част от най-голямата зарядна мрежа в България и региона - Eldrive. Това партньорство стимулира екологичния начин на придвижване и електрическата мобилност в района, както с лични електромобили, така и за електрификация на корпоративни автопаркове.

През 2020 г. Schneider Electric обяви членството си в инициативата ЕV100 на неправителствената организация „Гpyпa пo ĸлимaтa“. Тя е насочена към приемането на корпоративните политики за формиране на фирмени автопаркове, съставени от 100% електрически автомобили, до 2030 г.

С изграждането на този първи проект на Schneider Electric със свободен достъп точно до Умната фабрика на компанията в Пловдив, тя прави инвестиция именно в тази посока.

До 2030 г. Schneider Electric ще подмени 14 хиляди фирмени автомобила в над 50 страни с електромобили. До 10 години компанията се очаква да инсталира инфраструктура за зареждане на електрически коли в основните си офиси и фабрики, като водещите страни вече показват възможностите на иновативната ЕсоЅtruхurе еМоbіlіtу – архитектура с микромрежови технологии, управление на активни и нови системи за енергиен мениджмънт.