fbpx Алтернативният туризъм е модерният потенциал за развитие на сектора у нас | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Алтернативният туризъм е модерният потенциал за развитие на сектора у нас

България е известна по света с летните и зимни курорти. Ние продължаваме да ги развиваме, но в стратегията си акцентираме върху възможностите за алтернативен туризъм, които страната ни предлага – културен, винен, уелнес и спа, голф и други. Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков на среща с повече от 40 журналисти от водещи британски медии в областта на туризма в Лондон.
България притежава изключително богато културно наследство – над 40 000 културни паметника, 7 от които са включени от ЮНЕСКО в списъка на световното културно наследство, каза Трайков на журналистите. Той припомни, че през следващата година предстои обща изложба на български тракийски съкровища в Лувъра.
Страната ни е на второ място в света по гъстота на минерални извори на кв. км. И това е отлична възможност за развитие на спа и уелнес туризма, отбеляза министър Трайков. По неговите думи тези форми могат отлично да се комбинират със ски, голф, винен туризъм и други.
Стратегията на страната за развитие на туристическия отрасъл, голф туризма, перспективите за британския пазар и други бяха в центъра на журналистическото внимание. Министър Трайков припомни пред журналистите номинацията на България за непозната голф дестинация от Международната асоциация на голф-туроператорите за годината.
Едновременно с развитието на алтернативния туризъм, правителството насърчава и традиционните видове – имаме четири основни ски курорта и около десет по-малки, които предлагат отлични възможности за туристите. Стратегията на страната за развитие на британския пазар предвижда ръст на туристите до 500 000 до 2020 г. През миналата година около 300 000 британски туристи са посетили България.