fbpx Арман Артон: Бъдещето ще е с безвизов режим | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Арман Артон: Бъдещето ще е с безвизов режим

Софтуерно решение за визуализация на паспорта за iPhone и Android чрез сканиране ще разпознава принадлежността на паспорта и ще предоставя актуални сведения за нужните документи, когато пътуваме в чужбина. Използването на тази информация ще бъде без такса, а личните данни на потребителя не се събират - остават единствено на нашите телефони, съгласувано със законовите изисквания на съответната държава. Това цели Arton Capital, чийто основател Арман Артон бе в София, за да обяви и придобиване на Sheppa Technologies от Arton Group.

“Бъдещето ще е с безвизов режим. В днешния високотехнологичен свят, където все повече индустрии се дигитализират, а цената на полетите пада, да отседнеш в нечий дом чрез платформа е реалност. А секторът с издаването на документите за пътуване изостава. Нашите прогнози са, че след около 25 години няма да имаме нужда от хартиени документи”, обясни Арман Артон, основател на Arton Group.

Отляво надясно: Милен Спасов - Sheppa Technologies, Хрант Богосян, вицепрезидент на интерактивната паспортна база данни Passport Index, Арман Артон - Arton Capital, Станимир Беремски - Sheppa Technologies

В Европейската комисия вече ползват създаденото от Arton информационно табло, отразяващо последните развития в областта на глобалната мобилност -  The Passport Index - като източник на информация.

Придобиването на Sheppa Technologies ще даде тласък на по-нататъшното усъвършенстване на съществуващите платформи на Arton Group, като The Passport IndexTM и Apollo - водещата в бранша персонализирана платформа, опростяваща сложния път към глобално гражданство.

Sheppa Technologies, която през 2019 г. се сля с Code Runners, е специализирана компания за разработка на софтуер, посветена на иновативни подходи към предизвикателствата на клиентите. Екипът, ръководен от Станимир Беремски и Милен Спасов, притежава богат опит в създаването на персонализирани решения в широк спектър от индустрии. Тяхната експертиза в изграждането на динамични информационни табла по поръчка е на път да повиши нивото на услугите, предлагани от Arton.

Arton Group вече има опит с ползотворни решения от Sheppa преди придобиването, като си партнираше с тях при разработването на съществуващия софтуер, за да предложи наистина иновативна и ценна услуга на своите клиенти. Новата стъпка представлява естествено развитие на тези отношения и ще даде възможност на Arton да продължи стратегическите си планове за диверсификация и развитие на бизнеса.

“В Arton говорим 24 езика и работим в различни сектори, култури и географски райони. Сега добавяме нов език - програмиране. Тази вълнуваща стъпка ще ни помогне да ускорим обслужването на клиентите си, като включим вътрешно разработване на софтуер за по-нататъшно подобряване на решение, водещо в бранша”, коментира Арман Артон.