fbpx Банка ДСК и ДСК-Родина даряват 200 000 лв. на Александровска болница | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Банка ДСК и ДСК-Родина даряват 200 000 лв. на Александровска болница

Банка ДСК и ДСК-Родина даряват 200 000 лв. на Александровска болница

Банка ДСК и пенсионно-осигурителна компания ДСК-Родина ще подкрепят усилията на българските здравни институции в борбата с COVID-19, като дарят сумата от 200 000 лв. на Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Александровска“ ЕАД.

Сумата се предоставя безвъзмездно за оборудване с апаратура на Клиниката по Анестезиология и интензивно лечение, както и на Интензивното отделение към Клиника по кардиология.

Средствата ще бъдат използвани за осигуряване на реанимационна грижа на пациентите с доказана коронавирус инфекция, чрез закупуване на медицинска апаратура за дихателна реанимация - пациентски монитори, перфузори, инфузионни помпи, апарати за екстракорпорално мембранно окисляване, подвижни рентгенови апарати тип Кугел, дефибрилатори, транспортни респиратори, видеоларингоскопи, бронхоскопи и др., както и за закупуване на медицински консумативи, дезинфектанти и лични предпазни средства за медицинския персонал.