fbpx Белла България инвестира във втора фабрика за тестени изделия | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Белла България инвестира във втора фабрика за тестени изделия

Белла България инвестира във втора фабрика за тестени изделия

Хранителният холдинг „Белла България” продължава да развива производството на тестените продукти с марка BELLA и инвестира в изграждането на втора специализирана фабрика в Свиленград, където се предвижда да бъде концентрирано производството на замразени баници. За целта се планира пълна оптимизация на производството и логистиката в Свиленград, както и откриването на нови работни места.
„Целта на оптимизацията е повишаване на капацитета и ефективността на производството и логистиката на замразени тестени изделия”, коментира по повод разширяването на бизнеса изпълнителният директор на „Белла България” Елза Маркова.
„Белла България” е най-големият производител на замразени тестени продукти в страната и държи 40% от пазара на замразени тестени изделия в Румъния. Разполага с напълно изградена дистрибуторска мрежа в Гърция. Компанията навлиза на пазара на замразените готови продукти през 2007 г., като включва в асортимента си готови за изпичане баници от точени кори и бутер тесто. С тези предложения марката въвежда подобен тип „удобни продукти” на българския пазар. Те се предлагат в два формата – голяма баница и малки банички – с различни пълнежи.

Facebook коментари