fbpx В Бургас пристигна първият директен полет от Ташкент, Узбекистан | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

В Бургас пристигна първият директен полет от Ташкент, Узбекистан

В последния ден на юни на Летище Бургас бе посрещнат първия полет с туристи от Узбекистан. Редица официални гости и представители на дипломатическия корпус, сред които бе и пълномощният министър, временно управляващ посолството на Република България в град Ташкент, Република Узбекистан – Стояна Русинова, участваха в специалното събитие по посрещането на близо 150 туристи от столицата на централноазиатската страна - Ташкент.

Водна арка, традиционна погача, мускали с българско лавандулово масло и много усмивки зарадваха всички присъстващи, с които бе ознаменуван този празничен повод.

Този успешно осъществен проект бе съвместно дело от усилията на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД като концесионер на Летище Бургас за привличането на полети от нови пазари и обогатяването на портфолиото на аеропорта, така и на „Аватар Тур“ - един от най-динамично развиващите се тур оператори в България, и AsiaLuxe Travel - най-големият туроператор в Узбекистан.

„Много сме щастливи да посрещнем туристите от Узбекистан на Българското Черноморие! Всяко начало на нещо ново е специално и ние сме убедени, че можем да развиваме тази нова линия през всяка следваща година“, заяви Главният изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар“ – д-р Франк Кванте.

Билети за полетите Бургас - Ташкент - Бургас се продават онлайн asialuxe.uz