fbpx Екскурзоводите се събраха на Национална среща с министъра на туризма | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Екскурзоводите се събраха на Национална среща с министъра на туризма

етикети

„Вие сте посланици на дестинация България и вие сте хората, които правят така, че страната ни да влезе в сърцето на всеки един турист“, каза министър Зарица Динкова при откриването на първата Национална среща с организациите на екскурзоводите в България.

Министър Динкова подчерта, че последните няколко години бяха изключително трудни за целия сектор „Туризъм“. „Въпреки всичко вие продължихте да полагате усилия, за да може страната ни да бъде представяна по положителен и привлекателен начин. Само така може да налагаме България като сигурна и желана дестинация и да оставяме положителни емоции в гостите ни“, подчерта още министър Динкова.

Министърът на туризма подчерта и отличните резултати, които са в резултат на общите усилия на всички в туристическия бранш: 70% ръст на ранните записвания от британските туристи за лято 2024 г., 30% повече са и записванията на туристите от Острова и за следващия летен сезон през 2025 г. Повишен е интересът към летните ваканции за настоящия сезон и от немските туристи, те са с 20% повече.

В първата Национална среща с организациите на екскурзоводите в България участие взеха десетки организации на екскурзоводите, представители на общини, Сдружение „Български музеи“, Агенция за защита на потребителите, Национално сдружение на общините и др.