fbpx Кулата на Nasdaq със специален поздрав за 17-тия рожден ден на Webit | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Кулата на Nasdaq със специален поздрав за 17-тия рожден ден на Webit

етикети

Световно известната фасада на Кулата на Nasdaq, на Тайм Скуеър, изписа специален дигитален поздрав за 17-тата годишнина на Webit.

Nasdaq е една от най-големите борси в света, а  световно известната им мултимедийна фасада в Манхатън, е вдин от символите на капиталовите пазари на Планетата.

За последните 17 години Webit се разраства до глобална платформа, форуми и хъб за идеи за бъдещето на човешкия вид, в която участват световни политически и бизнес лидери, иноватори, едни от най-големите инвеститори и медии. 

Днес 17 години след старта на Webit и превръщането му от български в глобален бранд, който получава поздрави за 17тата си годишнина от цял свят, искам да благодаря на всички, които повярваха в нашата визия и мисия за бъдещето на България и света; благодарности към стотиците хиляди посетители на 4 континента, към хилядите ни партньори, и най-вече към екипа ни!”, коментира Пламен Русев, основател на Webit. 

Историята на създаването на Webit започва през 2006 г. след поредна успешна сделка на Русев с негово бизнес начинание във високите технологии с мисъл как може да помогне на България. През това време той работи и живее в Лондон и Цюрих. 

Започнах да разбирам, че щастието се чувства лично, но се стимулира от средата и всъщност е колективно преживяване, а не one-man-show. И за това много хора избират по-бързия път към него - например да отидат да живеят в друга държава, където има повече щастливи хора… Аз избрах да се върна в страната си и да помагам около мен да се появят повече щастливи хора, като създаваме възможности за тях да се чувстват реализирани, част от една общност, част от хора, които сами коват бъдещето си. За целта трябваше да пренесем възможностите, които ме привличаха мен самия в Лондон и Цюрих и да ги направим налични в София.”

За 17 години, Webit е привлякъл в България стотици инвеститори, а десетки от тях са направили инвестиции; спомогнал е за откриването и развитието на десетки компании; детайлни изчисления на индустрията за конгресен туризъм показват, че икономическият ефект за София от домакинстването на глобални издание на Webit е над 60 милиона евро. 

Webit.Foundation работи с правителства на редица държави, но и днес  най-важния смисъл и мисия е как помага на общността, в която се провежда, за да създава повече възможности и повече щастие за хората.

На 23-24 Октомври 2024 в София ще се състои световното издание на Webit Festival, което ще се проведе със стратегическото участие на правителството на България.