fbpx 80% от потребителите планират ремонтни дейности | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

80% от потребителите планират ремонтни дейности

Около 80% от потребителите планират ремонтни дейности у дома в близките шест месеца. Това показват резултатите от проучване на Offerista Group Bulgaria в периода 19-24 май 2021 г.

Едни от основните промени, които потребителите планират вкъщи, са освежаване на дома (напр. пребоядисване, смяна на тапети, декорация) и подмяна на мебелите. И съответно, преобладаващите категории продукти, от които възнамеряват да пазаруват, са: строителни материали и мебели.

Около 50% от анкетираните, планиращи ремонтни дейности, предпочитат да платят покупките си в брой и да пазаруват във физически магазини. Като при избора на конкретен магазин най-съществено значение за потребителите имат промоциите. Докато локацията на магазина (в близост до потребителите) и възможността за поръчка онлайн изглежда не са основен критерий.

Потребителите, които не планират дейности по обновяване на дома си в близките месеци, са съществено по-малко - около 20% от анкетираните. Като повече от половината от тях посочват финансови причини за решението си. Над 60% от същата група респонденти заявяват, че биха пазарували, ако попаднат на изгодна оферта за дома, макар да не са го планирали предварително.