fbpx Лазурит'94 с кампания за опазване на околната среда | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Лазурит'94 с кампания за опазване на околната среда

С над 200 риби между половин и два килограма от видовете шаран и амур, лидерът в авторепаратурния бранш у нас Лазурит '94, зариби езерото Панчарево край София през изминалия уикенд. Кампанията е посветена на 20-годишнината от създаването на фирмата и е част от програмата и за опазване на околната среда. Акцията бе осъществена от автобояджии и приятели, заедно със семействата им, в партньорство с риболовен клуб „Балканка“. Целта на събитието бе да се допринесе за увеличаване на популацията и запазването на екоравновесието в езерото.

В съботния ден бе организирано и риболовно състезание между автобояджиите, като интересът беше много голям. 29 почитатели на риболовния спорт, от които две дами, пускаха въдици в езерото, в рамките на четири часа. С мисъл за запазването на популацията, всяка уловена риба бе връщана във водоема, като преди това бе измервано нейното тегло. В крайна сметка първото място спечели Иво Николов от фирма Авангард, който остана възхитен от наградата си - професионална въдица.

В езерото бяха пуснати и два шарана с маркери. Този, който ги улови в следващите дни или седмици, след като свали маркерите, ще получи ваучери за риболовни принадлежности, осигурени отново от Лазурит '94. И докато мъжете хвърляха въдици, майките и децата се насладиха на организирания пикник с вкусно барбекю и студена бира.

Като подарък към община Панчарево и стотици хилядите гости на зоната за отдих край езерото, Лазурит'94 подари и монтира 5 дървени пейки.

На поляната край езерото децата се превърнаха в малки художници и развихриха фантазията си на тема околна среда и цветовете на папагала, символ на автобоите. Най-красивите картини ще украсят новия Лазурит център в София на бул. „Ботевградско шосе“, където фирмата ще отпразнува своя 20-годишен юбилей в края на октомври.

Като представител на немския концерн Glasurit/BASF, Лазурит'94 е предпочитан партньор на почти всички вносители на автомобили и големите сервизи в страната. През годините е удостоена с два златни медала от Техническия панаир в Пловдив за технологии и въвеждане на водоразтворимите бои Ред 90, с което доказва своя стремеж да внедрява непрекъснато екологични, ефикасни и иновативни решения.

Клуб Балканка е създаден през 2010 г. като сдружение с идеална цел и основната му задача е да популяризира проблема с изчезването на балканската пъстърва и увеличаване на нейната популация. До момента клубът е реализирал проекти за зарибяване на природен парк Витоша с 30 хил. балкански пъстърви, на Централен Балкан със 125 хил. екземпляра изцяло със собствени средства, както и други планови зарибявания с пъстърви на различни реки в България.