fbpx VIVACOM и УНСС в партньорство за по-добра професионална подготовка на студентите | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

VIVACOM и УНСС в партньорство за по-добра професионална подготовка на студентите

Университетът за национално и световно стопанство и VIVACOM сключиха споразумение за сътрудничество. Партньорството има за цел да даде повече възможности на студентите за професионалното ориентиране и за подготовката им за бъдеща реализация. Споразумението включва и осигуряването на стажове и практики за студенти с интерес към новите технологии. 

Целта на инициативата е да се обогати обучителният процес с нови практически знания и умения в реална бизнес среда. При възможност и добро представяне от страна на стажантите, VIVACOM  е готова да предостави на най-изявените и шанс за професионална реализация. В „Дните на кариерата” и в други инициативи с работодатели, предоставящи възможност за реализация на млади хора, компанията ще презентира ключови характерстики на своя бизнес.

VIVACOM дава шанс на мотивирани студенти да станат част от стажантските й програми  от повече от 15 години, като само за последните три години през програмите (лятна и целогодишна) са преминали повече от 300 студента. Телекомът приема младежи на стаж във всички свои направления и дирекции, което им дава шанса да опознаят бизнес средата по-отблизо и да се подготвят за реалните условия на работа след завършване на обучението им.

Стажантските програми са само част от една по-всеобхватна и целенасочена политика от страна на VIVACOM в подкрепа на българското образование и будните млади хора.  Политиката  за инвестиране в образованието е резултат от консистентна стратегия в името на  младите хора, които ще формират бъдещето  на България. Компанията подкрепя множество форуми и инициативи, чиято цел е да вдъхновяват младите хора да работят и да се развиват в България. Като фирма, отговорна към младото поколение у нас, наскоро VVIVACOM инициира кампания за развитие на дигиталното образование в страната.