fbpx Български производители на мебели на международен панаир | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Български производители на мебели на международен панаир

Български производители на мебели на международен панаир

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира участие на български фирми в ХХ-то издание на BIFE-TIMB – Международен панаир за мебели и продукти от дърво, спомагателни материали, интериорен дизайн, машини и оборудване, който ще се проведе от 31 август до 4 септември 2011 г. в Ромескпо център, Букурещ, Румъния.

На обща изложбена площ от 263,75 кв.м. кв.м., оформена в символични за България цветове – бяло, зелено и червено, своята продукция ще представят: Тотал – М ООД (Шумен), Мебел Стил ООД (Търговище), Белкаро-България ООД (София), Геномакс ООД (Замфирово), Интериор-46 ООД (Русе), Руди-АН ЕООН (Варна), Тедива ООД (Добрич), Фат ЕООД (Пловдив).

За пръв път BIFE - TIMB се организира в Румъния през 1994 г. и с всяка изминала година бележи ръст както на участници и посетители, така и на количеството на експонатите. Панаирът цели да събере и популяризира специални предложения и тенденции на пазара. Той е място за среща на производители и дистрибутори на мебели и технологично оборудване за дървообработка, като предлага възможност за установяване на контакти и обсъждане на нови бизнес стратегии, партньорства и сътрудничество.

На юбилейното ХХ-то издание на панаира ще бъдат показани най-новите технологии в дървообработването, както и актуалните тенденции в областта на изработка на мебели и интериорен дизайн. Сред тематичните раздели на програмата на форума са: оборудване, уреди и инструменти за дървообработка, оборудване за горски стопанства, мебели (класически, модерни, функционални), декори и интериорен дизайн, мебелни аксесоари.
Наред с BIFE - TIMB 2011 в календара на проявите на ИАНМСП до април 2012 г. са включении и други значими международни събития в различни браншове. Те дават възможност на малки и средни български производители да презентират своята дейност на световно ниво, да намерят нови партньори и потребители.

През септември т.г. осем български производители ще участват в Mеждународен панаир за мода Collection Premiere Moscow (CPM), Русия (5-8.09.2011г.), а други осем фирми в 16-тия Международен панаир “RIGAFOOD” 2011 за хранително-вкусова промишленост, обработка, оборудване, опаковане, технологии, иновации, HoReCa и услуги, Рига, Латвия (7-10.09.2011г.). Още шест български производители ще представят България в Международното изложение за фризьорство, козметика, продукти за красота и опаковки Inter Charm Milano, Италия (18–20.09.2011 г.).