fbpx Безплатни автобусни линии до Витоша | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Безплатни автобусни линии до Витоша

Безплатни автобусни линии до Витоша

Запалените колоездачи вече могат да се качат в полите на Витоша и екстремните трасета от Бай Кръстьо и хижа Алеко като ползват безплатен автобус. Заради ремонтите на уличиците в София, трасетата на линиите са с промени, но всички спирки по линиите се запазват като миналогодишните.

Началната спирка тръгва от „Зоопарка“ през Бай Кръстьо до хижа Алеко, а вторият маршрут ще се движи от НСА (спирка Студентски град – Колелото на автобуси 280, 94, 294), през с. Бистрица до с. Железница. Часовете на потегляне от началните спирки са 08:20 и 10:30. Линиите са еднопосочни и са предназначени само за веросипедисти до запълване капацитета на автобусите. Инициативата за шеста година е на LIDL.

За пешеходците също има автобусна Зелена линия Витоша. С нея безплатно може да стигнете до Дендрариума и Златните мостове. През изминалите четири години над 30 000 софиянци и гости на града са използвали безплатния превоз, за да отидат към дебелите сенки и прохлада на Витоша.

За разлика от велоавтобусите, при Зелена линия Витоша автобусите ще се движат двупосочно.

Линията тръгва в 8:00 ч. и 9:00 ч. от стадион „Васил Левски”, като има и в обратната посока в 17:00 ч. и 18:00 ч. от „Златни мостове”. Всички маршрути на Зелена линия ще се движат през уикендите и официалните празници между 9 юли и 25 септември.

 

facebook коментари