fbpx Бизнесът предпочита вече евтините самолетни билети | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Бизнесът предпочита вече евтините самолетни билети

Полетите в бизнес класа вече остават в миналото, той като родните фирми все по-често търсят нискотарифни авиокомпании за служебните си пътувания в чужбина. Подобно е и положението при избора на място за настаняване, като най-често се избират хотели от среден клас и с добра локация, за сметка на луксозните хотелски комплекси, които се радваха на широка популярност преди 4-5 години. Това отчитат от онлайн туристическа агенция eSKY.bg.
Наблюдава се и намаление на хората, които пътуват със служебна цел. В последната година родния бизнес предпочита да изпраща в командировка зад граница само по един или двама свои служители.

Причините за това се крият както в продължаващата финансова и икономическа криза в Европа, така и в по-стриктното бюджетиране на компаниите, породно от нея. Специалистите подчертават, че тази тенденция не е характерна единствено за България. Компаниите в Европа и САЩ също ограничиха разходите си за пътувания в чужбина през последната година и ограничиха скъпите пътувания. Специалистите очакват тази тенденция да се запази и през 2014 година поради липсата на очаквания за чувствително подобрение в бизнес средата у нас и в Европа.