fbpx Българи ще правят 3D мапинг шоу на Бранденбургската врата на връх Нова година | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Българи ще правят 3D мапинг шоу на Бранденбургската врата на връх Нова година

етикети

Берлин ще посрещне 2023 г. с празнично видео мапинг шоу, създадено от българското MP-STUDIO. Спектакълът ще преобрази най-известния монумент в германската столица - Бранденбургската врата. Празничната програма ще бъде с продължителност от четири часа и половина и ще се излъчи по националната телевизия ZDF. Хиляди германци ще имат възможност да видят шоуто на живо, а зрители от цялата страна ще станат свидетели на програмата пред телевизорите си.

Зрелищното 3D мапинг шоу ще бъде декор за музикалните произведения на едни от най-популярните изпълнители в света: Scorpions, Sasha, DJ BoBo, Malik Harris, Jupiter Jones, Aura Dione, Calum Scott, Kamrad, Alex Christensen , Laurell, Moncrieff и много други.

Кулминацията на новогодишната нощ ще бъде изпълнението на емблематичната песен на Scorpions “Wind of Change”. Световноизвестната рок група ще свири на фона на фрагменти от 3D мапинг шоуто “Lights of Freedom” (“Светлини на свободата”), което беше специално създадено от MP-STUDIO за 30-годишнината от падането на Берлинската стена през 2019 г.

Точно в полунощ, Бранденбургската врата ще засияе с многоцветни фойерверки, които ще бъдат проектирани върху нея, за отбелязването на началото на 2023 г.

Това е осмото 3D мапинг шоу, което MP-STUDIO създава за Бранденбургската врата. Студиото е известно на българската публика с тазгодишното първо издание на Фестивала на светлините LUNAR, който преобрази София през месец май и събра над половин милион посетители. От 2017 г. насам, българските артисти създават завладяващи 3D мапинг спектакли за Деня на Европа, а през 2019 г. реализираха първото гостуване на „Фестивал на светлините“ в Пловдив.

снимка: MP-STUDIO