fbpx Българин е новият президент на Международната федерация на спедиторите | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Българин е новият президент на Международната федерация на спедиторите

На проведено днес Общо събрание на Международната федерация на спедиторските сдружения (FIATA) за президент на федерацията бе избран г-н Иван Петров, който е зам. председател на Националното сдружение на българските спедитори (НСБС) и отговаря за международната дейност на Сдружението.

Петров е председател на Регионален институт Европа и председател на работната група по ж.п. превози на ФИАТА. Генерален секретар на КЛЕКАТ и председател на съвместната работна група ЮИЦ/ФИАТА и ОСЖД/ФИАТА, където членуват железопътни и логистични компании. Член e на Консултативния комитет на Президентите на Балканските Асоциации на спедиторите.

Иван Петров е управител на “ТРАНС ЕКСПРЕС” ЕООД от 1991 г., доктор по икономика от УНСС, София и е специализирал в областта на международния транспорт, спедицията и логистиката в САЩ, Австрия, Германия и Русия.

Целите на FIATA са да обединява спедиторската индустрия в световен мащаб; да представлява, насърчава и защитава интересите на сектора, като участва на експертно или съвещателно ниво в срещи на международни органи, занимаващи се с транспорт; да стандартизира и подобрява качеството на услугите, предоставяни от спедиторите чрез разработване и популяризиране на единни спедиторски документи, стандартни търговски условия и др.; подпомага професионалното обучение за спедитори, разрешаване на проблеми със застраховката на отговорност, въвеждане на инструменти за електронна търговия, включително електронен обмен на данни (EDI) и баркодове за стоките.