fbpx България може да привлече баварски инвестиции | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

България може да привлече баварски инвестиции

България може да привлече баварски инвестиции

 „България не е производител на автомобили, но е добър производител на компоненти за тях”, е споделил министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, на среща с мениджмънта на концерна BMW. Той е разговарял с Иън Робъртсън, член УС на BMW AG и президента на регион Централна и източна Европа на компанията -  Андреа Кастроново. От централата са потвърдиха добрата си оценка за работата на български доставчик на компоненти и са заявили намерения да разширяват партньорството си с други български компании. Трайков е на посещение в Мюнхен по покана на зам.-министър председателя и министър на икономиката, инфраструктурата, транспорта и технологиите на Бавария Мартин Цайл, на което представя възможностите на

Партньорство в сферата на офсета и предофсета е бил обект на разговор в Европейския аерокосмически и отбранителен концерн (ЕADS) – най-голямата европейска корпорация за космическа промишленост. Срещата е продължение на експертни разговори в МИЕТ, когато са били представени 60 български фирми, в които ЕADS биха могли да инвестират в рамките на офсетно споразумение.

Германия вече отбелязва ръст след кризата и вероятно ще обърне поглед навън. Затова посещението в Бавария е точно навреме, подчерта министър Трайков. Бавария е една от водещите в икономическо отношение провинции на Германия и опитът й може да ни бъде много полезен.

На снимката: Президента на регион Централна и източна Европа на BMW Андреа Кастроново, министър Трайков и Александър Миланов, Управител на BMW Group България (отляво на дясно)