Инициативи да световния ден на туризма - 27-ми септември

На 26-ти септември неделя, с подкрепата на културното министерство, редица национални музеи в страната ще приемат посетители безплатно. На призива се отзоваха Националният исторически музей - гр. София, Националната галерия за чуждестранно изкуство - гр. София, Националният политехнически музей - гр. София, Националният парк-музей "Шипка-Бузлуджа" , Националният музей "Христо Ботев" – гр. Калофер и Националният музей "Васил Левски" – гр. Карлово.

Изложбата с фотографии от туристически пътувания и хубавите преживявания, запазени в сърцата на туристите ще бъде открита на 27 септември 2010 г. от 18:00 часа на летище „София”, терминал 2. Снимките са подбрани след фотоконкурс организиран от регионален Бизнес център - Плевен.

Повече от 30 години Световната организация по туризъм отбелязва Световния ден на туризма на 27 септември. Целта на този ден е да обърне вниманието на обществото върху ролята на туризма за социалното и икономическото развитие на държавите. България е член на Световната организация по туризъм (СОТ) от 1976 г. и се представлява официално от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Facebook comments