fbpx Българка покори Световното по бодиарт | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Българка покори Световното по бодиарт

Българка покори Световното по бодиарт

Младата художничка Мишел Вълчева събра овациите на световно първенство по бодиарт. Тя направи своя дебют миналата година, а през юни тази година се яви за втори път, като този път обра овациите в Австралия.

Темата, върху която работи Мишел е съвременен вариант на „Ромео и Жулиета“, но чрез изказа на поп арта. Отпред е изобразено като център едно зарче, което символизира нашият късмет, как всеки ден ние правим своят избор, а около него имаше нарисувани очила, които всъщност са символ на нашия мироглед, на нашите чувства и как постоянно те се променят. На гърба на модела е изобразена пеперуда и един жабок. Идеята е взаимствана от тази на приказката за жабока, който когато бъде целунат от принцесата се превръща в принц. Чрез това е изобразен принца, а пеперудата е символиката за жена. Цялостната идея е, че любовта преобразява.

Малко след първенството в Австралия, Мишел посети и италиански фестивал по бодиарт. Младата художничка сподели, че е безкрайно възхитена от обстановката и темперамента на всички хора там.

Мишел е известна и като създател на Sensual Body Art Therapy. Чрез рисуване върху тялото се достига до състояние на отпускане, спокойствие, хармония и релаксация. За тази цел допринася и самата обстановка, а тя трябва да бъде удобна, приятна, осветлението да не е ярко: ароматни свещи, аромати, медитативна и релаксираща музика, чаша чай или вино и всичко това в една атмосфера изпълнена с хармонични цветове, картини и произведения на изкуството. Едно от най-мощните средства с които разполага изобразителното изкуство са цветовете. Въплъщават в себе си многообразието на околния свят, танцът на цветовете внася спокойствие и хармония в сърцата. Седемте основни цвята, които ни влияят отговарят на седемте чакри – енергийните центрове на тялото и често се използват като метод за успокояване и отнемане на напрежението.