fbpx Българка покори Световното по бодиарт | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Българка покори Световното по бодиарт

Младата художничка Мишел Вълчева събра овациите на световно първенство по бодиарт. Тя направи своя дебют миналата година, а през юни тази година се яви за втори път, като този път обра овациите в Австралия.

Темата, върху която работи Мишел е съвременен вариант на „Ромео и Жулиета“, но чрез изказа на поп арта. Отпред е изобразено като център едно зарче, което символизира нашият късмет, как всеки ден ние правим своят избор, а около него имаше нарисувани очила, които всъщност са символ на нашия мироглед, на нашите чувства и как постоянно те се променят. На гърба на модела е изобразена пеперуда и един жабок. Идеята е взаимствана от тази на приказката за жабока, който когато бъде целунат от принцесата се превръща в принц. Чрез това е изобразен принца, а пеперудата е символиката за жена. Цялостната идея е, че любовта преобразява.

Малко след първенството в Австралия, Мишел посети и италиански фестивал по бодиарт. Младата художничка сподели, че е безкрайно възхитена от обстановката и темперамента на всички хора там.

Мишел е известна и като създател на Sensual Body Art Therapy. Чрез рисуване върху тялото се достига до състояние на отпускане, спокойствие, хармония и релаксация. За тази цел допринася и самата обстановка, а тя трябва да бъде удобна, приятна, осветлението да не е ярко: ароматни свещи, аромати, медитативна и релаксираща музика, чаша чай или вино и всичко това в една атмосфера изпълнена с хармонични цветове, картини и произведения на изкуството. Едно от най-мощните средства с които разполага изобразителното изкуство са цветовете. Въплъщават в себе си многообразието на околния свят, танцът на цветовете внася спокойствие и хармония в сърцата. Седемте основни цвята, които ни влияят отговарят на седемте чакри – енергийните центрове на тялото и често се използват като метод за успокояване и отнемане на напрежението.