Българката харчи над 40% повече за по-висок клас грим

През последната година българката харчи средно 40% повече за по-висок клас грим за любимите си продукти от четирите основни категории – спирали за мигли, грим и кремове за лице и червила, в сравнение с миналата година. Това показва новото издание на класацията „dm топ 10“ за периода 01 октомври 2017 г. – 30 септември 2018г.

Най-голяма разлика в цената се наблюдава в категория „Червила и гланц за устни“, в която победителят е на цена 11-15 лева, докато победителят от миналогодишното издание е бил на цена 4-6 лева, което означава, че дамите все по-често купуват по-луксозни червила в сравнение с периода октомври 2016 г.-септември 2017 г. През последните 12 месеца българките са купували и високостойностни спирали за мигли. Най-продаваният в стойност продукт в магазините на dm България тази година е на цена 17-23 лева, което е средно с 5 лева повече в сравнение с победителя от миналата година. При грима за лице също се наблюдава повишен интерес към премиум продукти, като най-търсен е бил фон дьо тен на цена 10-15 лева. Тази тенденция продължава и в категория „Основна грижа за лицето“, в която победителят е по-висок клас дневен крем против бръчки на цена 10-13 лева.

Именно повишеният интерес към по-висок клас продукти е довел до разлика от 40% на стойността на четирите най-купувани основни козметични артикула за ежедневния грим, които са на 1-о, 4-о, 5-о и 7-о място в класацията. Това показва, че стандартът на живот се покачва и дамите в България отделят повече средства за красотата си и купуват по-луксозни гримове. Друга водеща тенденция е, че те все по-често пазаруват в специализирани магазини за дрогерийни стоки и оценяват високо модела на dm, който им предлага огромно разнообразие от над 14 000 продукта, бързо и удобно пазаруване в уютни и просторни магазини и консултация от добре обучен дрогерист. Доказателство за това е двуцифреният ръст на всички категории в топ 10, достигащ при някои от тях до над 20% на годишна база. През финансовата година са продадени над 5 милиона повече продукта от цялото портфолио, в сравнение с миналата година.

 

Facebook comments