fbpx Българска кампания със световно отличие | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Българска кампания със световно отличие

Кампанията „Говори открито срещу домашното насилие” е една от 40-те най-добри PR кампании в целия свят според международния конкурс Global SABRE Awards 2015. Глобалното отличие за кампанията на AVON, реализирана в България през 2014 г= под мотото „Сложи си обица на ухото! Нека заедно спрем домашното насилие!“, е отличена сред повече от 5000 кандидатури от 60 държави. Избраните 40 финалиста са селекция от най-добрите кампании в Сверна и Латинска Америка, Европа, Близкия Изток, Африка и Азиатско-тихоокеанския регион. Официалната церемония по награждаване на победителите ще се състои на 28 октомври в Маями, САЩ.

Отличието за „Говори открито“ идва, след като тази пролет кампанията получи златна награда в категория „Балкани”, като се нареди и сред петте най-добри в района на Европа, Близкия Изток и Африка в най-високото платинено отличие – Platinum SABRE AWARD For Best In Show. Инициативата е реализирана за бранда от комуникационна агенция All Channels Communication Group – обслужващата PR агенция на AVON България. През 2014 г. кампанията, минала под слогана „Сложи си обица на ухото! Нека заедно спрем домашното насилие!”, призова за пореден път обществото да покаже непримиримост към проявите на насилие.

През 2014 г. в центъра на инициативата бе новият благотворителен продукт – обици „Нови възможности за жените”, а основен посланик на каузата – актрисата Деси Бакърджиева. Благодарение на отзвука от кампанията и продажбата на продукти от синята серия на AVON компанията прави най-голямото дарение в България до момента – 50 000 лв. Набраните средства бяха дарени на партньора на кампанията – „Алианс за защита от насилие, основано на пола“ и ще подпомогнат откриването на кризисен център за жени и деца, жертви на домашно насилие в Югоизточна България, този в Димитровград, който е сред центровете с най-голям капацитет в страната.