fbpx Българска компания с две отличия на европейско изложение за биохрани | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Българска компания с две отличия на европейско изложение за биохрани

Българска компания с две отличия на европейско изложение за биохрани

Българският производител на сурови биохрани Go4Raw е отличен с две награди на европейското изложение Nord organic food fair. На форумът, който се проведе в Малмьо, Швеция, българските продукти се пребориха с конкуренцията на 375 производители от Швеция, Норвегия, Дания, Финландия, Исландия и други страни.

Барчетата на Go4Raw, с които компанията стартира дейността си, спечелиха приза за Best New Organic Food Product. Най-добрите в категорията Best New Organic Special Diet Food (vegetarian, vegan, free-from) пък са крекерите на бранда, направени от пресни био зеленчуци, сушени на 42 градуса, за да се запазят всички витамини и минерали в тях.

Nord organic food fair е най-голямото B2B изложение в Скандинавия, което тази година привлече над 4900 търговски фирми, производители и преработватели от цяла Европа. “Скандинавските страни са на първо място като процент от населението по консумация на биохрани. Отличията за България точно там поставят страната ни на европейската карта на производителите на здравословните продукти”, коментираха от родната компания.