fbpx Български фирма ще изнася конфитюр от рози в Китай | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Български фирма ще изнася конфитюр от рози в Китай

Български фирма ще изнася конфитюр от рози в Китай

Със сключен договор за износ на конфитюр от рози още през първия ден стартира българското национално участие на Международната изложба за храни и напитки SIAL China 2014 в Шанхай, което се провежда от 13 до 15 май. В него участват 17 наши производители на бонбони и конфитюри, консерви от риби и месни ястия, сирене и кашкавал, розово и лавандулово масло, лютеница, биопродукти и алкохолни напитки.

България за пръв път се включва на тази авторитетна за азиатския регион изложба с национален щанд, организиран от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) по проект за развитието на експорта, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Конкурентоспособност“.

Повечето от българските участници проведоха по над 50 срещи с потенциални клиенти, дистрибутори и търговци и очакват да сключат сделки. За ефективно представяне на нашите фирми за нивото на престижната световна изложба, каквато е Sial, допринася добра подготовка - с мостри, рекламни материали, преводачи на китайски език. Визията на нашия щанд се отличава със стила и удобство, което е оценено както от посетителите, така и от самите изложители.

Продукцията на българските производители, която се конкурира с 2 400 изложители от 61 страни, се ползва с подчертан интерес от многобройните посетители на SIAL China. Своебразно признание получи българската фирма Smart Capital, която беше удостоена със сертификат за иновативен продукт с десерта ROO BAR Chia and coconut.

Успоредно с участието на българските фирми на SIAL China започна организация на националния ни щанд в следващото издание на SIAL, което ще се проведе в Париж в периода 19 - 23.10.2014 г. Заявките за участие се приемат до 30 май 2014 г. включително, а подробна информация за условията за участие е публикувана на интернет страницата на ИАНМС.