fbpx Български автори в литературно пътешествие по Дунава | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Български автори в литературно пътешествие по Дунава

От 28 до 30 октомври 2011 г. във Виена ще се проведе заключителната част на проекта «Литература през есента: Литература по реката - по Дунава», чието начало беше поставено на 23 септември в Русе. Дунав е символ на общата история и култура, на една граница, която бе преодоляна след конфликта между Изтока и Запада. В официалното откриване на 28 октомври в театър "Одеон" ще участва роденият в България Илия Троянов, който живее в австрийската столица и пише на немски език. Двамата с австриеца Кристоф Рансмайр ще влязат в един своеобразен литературен диалог, в който Троянов ще разкаже за печално известния остров на затворниците Белене.
В проекта ще вземат участие общо 23 автори, преводачи и журналисти от десет държави от Дунавския регион и Балканите с цел бъдещо сътрудничество и разширяване на литературната мрежа.
На 26 октомври на борда на кораба «Град Виена» (Stadt Wien), който превози авторите и събралата се публика от Братислава до австрийската столица, свои стихове представи и българската поетеса Кристин Димитрова.