fbpx Български отбор с първа награда от състезание за разработчици | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Български отбор с първа награда от състезание за разработчици

Български отбор спечели първо място и парична награда от 15 хил. лева на първия европейски хакатон на „Телерик“ АД. Участие в състезанието, което се проведе на 17-19 октомври в София, взеха разработчици и дизайнери от България, Сърбия, Македония, Румъния, Турция, Албания и Великобритания.  
 
В рамките на Telerik Hackathon 2014 призовият български екип „Cool Apps“ разработи мобилно приложение - алтернатива на хотелите за животни, свързващо собствениците на кучета с временни стопани, които да се грижат за домашните им любимци в тяхно отсъствие. За създаването на приложението само за 48 часа екипът използва Telerik Platform, обединяваща в едно водещи инструменти за разработка на мобилни приложения в „облака“. 
 
„Telerik Hackathon 2014 събра в София изключително талантливи участници от цяла Европа. Високата конкуренция, в комбинация с приятелската атмосфера по време на състезанието и отличната организация, превърнаха събитието в незабравимо преживяване. Като опитни програмисти ние бяхме впечатлени от бързината, с която могат да бъдат разработени приложения за различните видове мобилни устройства и екрани с помощта на Telerik Platform“, сподели Ивайло Йосифов - член на екипа “Cool Apps”.