fbpx Български пилоти на рали „Дакар 2011” | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Български пилоти на рали „Дакар 2011”

На 33-тото издание на легендарното състезание, което дълги години се провеждаше в Африка, а от 2009-та година вече е в Южна Америка ще участват и българските пилоти Тодор Христов и Петър Ценков. Те ще се състезават за най-големия частен отбор в Европа „MD RALLYE SPORT”, от който получиха покана през февруари тази година.

От 1 до 16 януари 2011 г. нашите пилоти ще трябва да изминат 9000 километра в жестока конкуренция, преодолявайки дюните в пустинята, каменистите пътища и голяма денивелация - от морския бряг до 4000 м. надморска височина. Двамата ни състезатели са с призови места в рали-рейд и маратонски надпревари у нас и в чужбина. Резултатите им са забелязани и в България и в тази връзка Министър Александър Цветков решава да подкрепи отбора и участието им да бъде под егидата на Министерството на транспорта информационните технолгии и съобщения. Това ще подпомогне популяризарането на тяхното участие и добрата реклама за България в надпревара излъчвана в 168 държави и наблюдавана от над един милиард зрители.

Христов и Ценков се състезават с машина ATV "Renegade 800 хс" на канадската фирма "Can-Am". Машините са предоставени от спонсора Иван Мутафчиев управител на „Зундерт Екстрийм” и ще бъдат подготвени във Франция във „MD RALLYE SPORT”.