fbpx Български стартъп признат за един от най-успешните в Европа | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Български стартъп признат за един от най-успешните в Европа

Българската фирма Сторгеко, създадена през 2014 г., завърши 4-месечната програма на Startupbootcamp E-Commerce и бе призната за една от 10-те най-добри стартъп компании за електронна търговия в Европа. Акселераторът отбеляза завършването на класа с организацията на демо ден, в който 10 стартъпа от 6 държави презентираха своите продукти в централата на една от най‑големите банки в Холандия – Rabobank. В рамките на събитито българската млада компания имаше възможността да представи продукта си пред над 400 инвеститори и партньори.

4-месечната интензивна програма даде възможност на компанията да създаде контакти с местни инвеститори и партньори, а също така и да разработи своята стратегията за предлагане на продукта. Сторгеко преосмисли и препозиционира изцяло своите планове за развитие и в бъдеще ще залага повече на увеличаване на печалбата от продадени лицензи, а не на привличане на голeми инвестиции.

В рамките на програмата Сторгеко получи допълнително холандско финансиране в размер на 80 000 евро и в момента е на път да завърши преговорите по втори транш в размер на 350 000 евро. “Продуктът ни е готов и тестван. Сега целият екип е фокусиран да се грижи за привличане на нови клиенти и за повишаване на качеството на обслужването, което те получават. Целта ни за следващите три месеца e конкретна и постижима - 200 продадени лиценза”, уточни г-н Андерсен.