fbpx Георги Брашнаров от БАСКОМ беше преизбран за вицепрезидент на European DIGITAL SME Alliance | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Георги Брашнаров от БАСКОМ беше преизбран за вицепрезидент на European DIGITAL SME Alliance

Водеща снимка
Да

Георги Брашнаров от БАСКОМ беше преизбран за вицепрезидент на European DIGITAL SME Alliance

Общото събрание на European DIGITAL SME Alliance /Европейския дигитален алианс на малките и средни предприятия/ преизбра за пореден мандат Георги Брашнаров като вицепрезидент на организацията.

Той е основател и дългогодишен председател, а към момента член на Консултативния съвет на БАСКОМ и CEO на Немечек България. Българската софтуерна асоциация е сред основателите на DIGITAL SME Alliance през 2007 г.

За председател на DIGITAL SME Alliance отново за трети път бе преизбран д-р Оливер Грюн, основател и главен изпълнителен директор на дигиталната компания GRÜN Software AG и президент на Германската федерация на ИТ МСП (BITMi). Другите вицепрезиденти на Европейския дигитален алианс на МСП, избрани от Общото събрание заедно с Георги Брашнаров, са Амадин Лаво Зимерл от DIGITAL SME France, Фабио Масимо от CNA Италия, Хосе Луис Панкорбо от CONETIC Испания и и Марк Джордан от Skillnet Ireland.

Основната задача на новия борд е да продължи досегашната политика на последователна защита на интересите на ИТ МСП на европейско ниво, както и да предоставя директна връзка към европейските институции.

„Благодаря за доверието, приемам го като знак на признание за ролята на БАСКОМ като учредител и активен участник в European DIGITAL SME Alliance. Чрез това партньорство БАСКОМ има решаваща роля в множество инициативи и проекти на европейско ниво, важни както за българските ИТ фирми, така и за изграждане на цифровия суверенитет в ЕС и България“, споделя Георги Брашнаров.

European DIGITAL SME Alliance е най-голямата мрежа от ИКТ компании в Европа, представляваща повече от 45 000 европейски цифрови МСП-та. Алиансът обединява усилията на 30 национални и регионални асоциации на МСП от държави-членки на ЕС и съседни страни да поставят цифровите МСП в центъра на дневния ред на ЕС.

Той насърчава развитието на ИКТ сектора в цяла Европа, обмена на знания и опит в предприятията и бизнес възможностите. БАСКОМ е сред най- активните членове на европейската организация.

Тазгодишното Общо събрание публикува бяла книга за цифровия суверенитет. „Цифровият суверенитет не е само способността да се използва цифровизацията по начин, който ще определим самите ние. Става дума за широкото дефиниране и формализиране на дигитализацията: имаме нужда от собствен европейски IP и собствени продукти”, казва д-р Грюн  и обяснява още, че „това се отнася не само за ключови технологии, но обхваща и по-широка област като B2B зоната, която е гръбнакът на просперитета, който имаме в Европа“.

facebook коментари