fbpx Британски журналисти ще карат ски в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Британски журналисти ще карат ски в България

12 журналисти от водещи британски медии пристигат на 16 януари в България по покана на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ). Петдневната им визита е третият от поредицата журналистически турове по проекта „Провеждане на рекламна кампания на пазар Великобритания”, финансиран от оперативна програма „Регионално развитие“. В групата са включени представители на едни от най-влиятелните издания на Острова, които предлагат рубрики за туризъм и отдих.

Първият и вторият турове от проекта бяха посветени на културнo- историческия, СПА и уелнес, голф и винения туризъм. Журналистите посетиха най-значимите тракийски паметници в страната, най-добрите ни СПА курорти, запознаха се с уникални природни забележителности, опитаха традиционни български ястия и вина.

С новия маршрут МИЕТ ще представи възможностите на страната ни да се развива като целогодишна туристическа дестинация и да предлага висококачествени зимни туристически услуги – ски ваканции, планинарство, СПА терапии, гурме и винен туризъм и др.

Първата спирка на журналистите ще е Боровец, където те ще имат възможност да се включат в нощно ски спускане. Пътешествието им ще продължи с разглеждане на Рилския манастир и други културни и исторически забележителности по пътя към Банско. В последният ден от пътуването си гостите от Великобритания ще посетят Сандански. Там са предвидени представяне на СПА туризма в България, винена дегустация и релаксиращи процедури. По време на престоя си в България британските журналисти ще се запознаят и с възможностите за развитие на еко- и други форми на алтернативен туризъм у нас.

Великобритания е ключов пазар за българския туризъм. Около 300 000 жители на Албиона са посетили страната ни за ваканция и отдих през 2010 г. Според програмата на МИЕТ целенасочената кампания на този пазар трябва да увеличи броя на британските туристи до 500 000 до 2020 г. Освен журналистически турове кампанията обхваща и медийни срещи, пресконференции, уъркшопове, печатна, тв и външна реклама и пр.