fbpx BULPROS откри най-новия център за иновации у нас | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

BULPROS откри най-новия център за иновации у нас

Най-голямата технологична българска компания, BULPROS, откри център за иновации, който ще демонстрира как съвременните нововъведения в технологиите предоставят възможности на бизнеса. Името на проекта е Innovation Lab, намира се в офиса на компанията в Бизнес Парк София и е най-новата по рода си лаборатория за иновации в България. Чрез осъществяването на тази инициатива BULPROS прави още една крачка в посока подпомагане на бизнеса в процеса на дигитална трансформация чрез иновативни решения, услуги и продукти.

„Целият екип на BULPROS работеше усилено, за да създадем това пространство за разработване на нови идеи и насърчаване на иновациите. Корпоративният ни център за иновации е още една крачка напред в налагането ни като лидер в сферата на дигиталната трансформация, както и един изключително важен момент, който маркира развитието на компанията", коментира Ивайло Славов, изпълнителен директор на BULPROS.

По време на откриващото събитие експертите на BULPROS демонстрираха как технологичните иновации отварят нови бизнес възможности пред компаниите. Част от сценариите, които бяха представени са: изграждане на дигитално и персонализирано преживяване на потребителите, разширяване на бизнес възможностите чрез въвеждане на модерни дигитални средства за взаимодействие и съвместна работа, повишаване на ефективността на общуване с клиентите, осъществени на базата на иновативни решения на Cisco и Microsoft. AI асистенти, разработени от компанията, и виртуална реалност допълниха дигиталните преживявания на гостите.

„За нас е важно да споделяме с нашите клиенти и партньори иновациите, които разработваме и въвеждаме чрез технологичните си решения. Вярвам, че опитът ни с най-съвременните технологии и експертизата ни в сектора, придобита благодарение на многобройните ни осъществени проекти в чужбина, могат да са от полза и за нашите клиенти в България. По време на отриващото събитие се опитахме да представим една част от тези сценарии”, посочи Александър Цонев, главен технически директор на BULPROS.

Центърът за иновации на BULPROS е поредната стратегическа инвестиция, след като през 2016 г. компанията получи сертификат за инвеститор клас А за мащабен инвестиционен проект в областта на ИТ услугите и обслужването на клиенти. Освен това, през май 2019 г. BULPROS спечели наградата ITS за най-иновативно работно място на годината, а през 2017 г. компанията беше отличена с наградата „Стратегически инвеститор в област Пловдив“.