fbpx Безплатен софтуер за електропроектанти | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Безплатен софтуер за електропроектанти

Ускореното развитие на дигитализацията на сградите, бизнес процесите и домовете поставя в нова светлина понятието за лидерство в сектора, както и етиката на лидера. Онези, които водят в иновациите, предусещат и изпреварват тенденциите, вече не могат да запазят водачеството „за себе си“. Напротив, според новата бизнес етика от тях се очаква неизменно да споделят постиженията и знанията си.

Окуражителен и значим за сектора пример в тази посока за целия регион на Югоизточна Европа е безплатният софтуер EcoStruxure Power Design, разработен от лидера в дигиталната трансформация на енергийния мениджмънт и автоматизацията Schneider Electric.

Софтуерът е специално предназначен за електропроектанти. Той предлага лесно, бързо и сигурно изчертаване и оразмеряване на електрически уредби НН и СрН както по отделно, така и разглеждайки ги като едно цяло в рамките на проекта.

Новото решение позволява дефиниране на различни режими на захранване, резервиране на товарите с дизел генератор и UPS. То дава възможност за експортиране на еднолинейните схеми в dwg формат и изчислителната част в pdf и word. Новият софтуер EcoStruxure Power Design предлага изчисления в реално време, актуална база данни и автоматични актуализации, спестява време и улеснява работата на електропроектанта.

Освен че предоставя EcoStruxure Power Design безплатно, Schneider Electric осигурява и безплатно обучение за специалистите, за да се възползват в максимална степен от функционалностите на приложението. Откакто е наличен (вече близо 9 месеца), софтуерът е свален почти 1300 пъти само в страните от Югоизточна Европа. От Schneider Electric са предоставили обучение на над 200 проектанти в региона, от тях 130 в България, а останалите в Албания, Македония и Косово. Мениджмънтът на компанията за четирите балкански държави е със седалище в София.

EcoStruxure Power Design се базира на собствената IoT платформа на Schneider Electric –EcoStruxure. Благодарение на нея става възможно функционирането на умните фабрики на компанията в България и по света. Тя позволява свързване на устройства в различни архитектури според мащаба на всеки обект, управление и събиране на данни, както и работа с инструменти за превантивна и предиктивна поддръжка.