fbpx Частично разпусне на мерките от 1 април | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Частично разпусне на мерките от 1 април

От 1 април ще работят само тези ресторанти и заведения, които имат открити площи и градини. Това съобщи днес на брифинг министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. Нощните заведения остават затворени.

Децата се връщат в детските градини от 5 април, а връщането на ученици в класната стая ще стане поетапно от 12 април като графикът ще бъде изготвен съвместно с просветния министър Красимир Вълчев.

От 1 април театрите ще работят с 30% капацитет, а не 50%, както по-рано. Моловете и големите магазини няма да бъдат отворени от 1 април, като изключение може да бъде направено за тези, които имат възможност за продажби на открито.

Висшите училища вероятно след 12 април ще върнат онези, които не могат да провеждат обучението си в електронна среда.

Обмисля се от 1 април фитнесите отново да могат да работят с капацитет от 30%.

Мероприятия на закрито няма да се провеждат до края на април. 

В края на април ще има свободен избор на ваксини пък съобщи на главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. „Следващите два месеца основната ни задача е да върви имунизационният процес през всички канали, че през втората половина на април ще получим и еднодозовата ваксина на „Джонсън&Джонсън“, която е по-лесна за използване, тъй като не изисква съхранение при толкова ниски температури“, допълни той.