fbpx Citroën номер 9 - нов израз на DS линията | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Citroën номер 9 - нов израз на DS линията

Допълваща основната гама на Citroën, линията DS разкрива нови автомобилни територии. С модели, предлагащи радикално нов подход, линията отваря нови перспективи в света на премиум автомобилите.
Историята на DS линията продължава тази година, с пускането й на пазара в Китай. По този повод, Марката представя като световна премиера на салона в Пекин концептуалния автомобил Номер 9. Концептуален модел, който подсказва бъдещето на линията DS и който очертава стилистиката на 3 от бъдещите модели на тази линия : лимузина от сегмент С Премиум седан, SUV и висок клас лимузина от сегмент D.

Концептуалният автомобил Номер 9 засилва ДНК-то на моделите от DS линията, залагайки на креативността, с уникален и разпознаваем стил, едновременно фантастичен и емоционален, фин и изключителен, предлагащ нови усещания при управлението и отлични показатели в ежедневието. Силуетът отново е препратка към концепцията shooting brake, като добавя нова идентичност на предната част, замислена да бъде оборудвана с технологията Full-hybrid Plug-in. Този концептуален автомобил демонстрира забележителни показатели (50 км автономност, 295 к.с., boost, 39 г CO2/км). Смелост, изисквания, креативност и най-доброто от технологията. 

Номер 9 комбинира термичен двигател, бензин или дизел, в зависимост от пазара, с електрически мотор, вграден в задния мост на автомобила, който развива мощност от 70 к.с. при максимален въртящ момент от 200 Nm. Електрическият мотор е захранен от литиево-йонни батерии, зареждащи се само за 3 ч 30 мин, в обикновен домашен контакт. Моделът е оборудван с бензинов двигател, 1,6 THP, чиято е 225 к.с. (165 kW) с въртящ момент от 275 Nm.

Удоволствието и усещането при шофиране не са пожертвани. В случай на силно натискане на педала на газта или на внезапна необходимост от въртящ момент, функцията « boost » добавя въртящ момент от термичния двигател към този на електрическия и позволява на Номер 9 да достигне показатели на високо ниво (295 к.с.), без от това да страна разхода на гориво (1,7 l/100 км и 39 г/CO2/км). От 0 до 100 км/ч той достига за 5,4 секунди, и 1 000 м от спряло положение за 25,3 секунди.