fbpx Дарение от Райфайзен банк за болница за онкоболни деца | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Дарение от Райфайзен банк за болница за онкоболни деца

Дарение от Райфайзен банк за болница за онкоболни деца

13 апарата за венозни вливания бяха закупени със средства от кампанията, инициирана от Райфайзенбанк «Избери, за да помогнеш» и вече функционират в Специализираната болница за активно лечение на деца с онкохематологични заболявания. Общата сума, която бе събрана по време на кампанията възлезе на 66 500 лв., като дарението само на Райфайзенбанк и 511 нейни служители, които подкрепиха този проект, бе за над 64 000 лв.

Благодарение на тези съвременни медицински апарати, около 40 деца и младежи, които ежегодно се лекуват в трансплантационния център на болницата ще могат да се възползват от изключително прецизната и лесна за мониториране и контрол апаратура.
Специализираната болница за онкохематологични заболявания е единствената болница в страната, в която се осъществява пълен обем от диагностични и лечебни мероприятия при деца и младежи до 18 години с кръвни заболявания и солидни тумори. В болницата функционира и първият в България сектор за трансплантации на костен мозък и стволови клетки.