fbpx Водещи фасилити компании у нас се консолидират | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Водещи фасилити компании у нас се консолидират

Инвестиционни фондове, консултирани от EMP Invest Bulgaria (Empower) и KJK Capital (KJK), ще придобият най-голямата компания за фасилити мениджмънт у нас – Фасилити Oптимум България, част от AG Capital, и водещата компания за почистване в страната – Вики Комфорт 2004, чрез новосъздаденото съвместно дружество Мундус Сървисиз. Досегашният собственик на Вики Комфорт - Лъчезар Петров, ще запази миноритарен дял в новата компания и ще заемe длъжността изпълнителен директор. Изпълнителният директор на Фасилити Оптимум - Бисера Иванова става зам. изпълнителен директор в Мундус Сървисиз. AG Capital продава 100% от собствеността на Фасилити Оптимум. 

Станислав Николаев, Оперативен директор и партньор в Empower коментира: “Собствениците и управленските екипи на Фасилити Оптимум и Вики Комфорт са изградили впечатляващ бизнес през годините, създавайки двете водещи компании в сектора на фасилити мениджмънта в България. С участието си в Мундус Сървисиз, която ще представлява най-голямата интегрирана група от компании за фасилити мениджмънт услуги в България, искаме да изведем този бизнес до следващия етап в неговия жизнен цикъл.”

Христо Илиев, Председател на борда на директорите на AG Capital и основател на Фасилити Оптимум, заяви: “Изключително съм доволен, че за 8 години на пазара Фасилити Оптимум се утвърди като най-голямата фасилити мениджмънт компания в България и успя да привлече вниманието на инвестиционни фондове от такъв мащаб. Тази сделка е сериозен индикатор за съживяване на международния инвестиционен интерес към българската икономика. Сделката е в унисон със стратегията на AG Capital да се съсредоточи върху своя основен бизнес – строителството и инвестициите в недвижими имоти.”