fbpx Деца рисуваха на тема "Безопасност на пътя" | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Деца рисуваха на тема "Безопасност на пътя"

Деца рисуваха на тема "Безопасност на пътя"

 

От началото на май до края на август 2018 г. се проведе петото издание на националния конкурс за детска рисунка "Моето ДЗИ". Тази година темата на рисунките, с които се изявяваха деца на възраст от 6 до 14 години, беше "Безопасността на пътя".

Конкурсът за детска рисунка „Моето ДЗИ“ стартира преди 9 години като вътрешна инициатива за децата на служителите на ДЗИ. Във времето той стана традиционен, а поради големия интерес, през 2014 г. бе взето решение да излезе в национален мащаб. За да отговори на повишаващите се интереси и възможности на децата в дигиталните технологии, в тазгодишното издание ДЗИ разшири обхвата на конкурса и предостави поле за изява на креативните млади творци в още две категории – „Компютърна рисунка“ и „Видеоклип“, освен традиционното състезание за „Рисунка“.

Тази година в конкурса се включиха ученици от 87 населени места – общо 145 образователни институции съответно със 743 участници с живописна или графична рисунка, 93 участници – с компютърна графика и 8 – с видеоклип.

Коста Чолаков – главен изпълнителен директор на ДЗИ, сподели: „Щастлив съм, че успяваме за пета поредна година да организираме конкурса за детска рисунка. Фактът, че тази година разширихме конкурса, като дадохме възможност за участие с дигитални рисунки и видео, предостави възможност на по-дигитално ориентираните деца да се включат също с предложения, което добави допълнително над 100 участника към общия им брой. Засиленият интерес към конкурса свидетелства, че достигаме до малчуганите, провокирайки ги да мислят от малки по темата за поведението ни на пътя, което всъщност е нашата цел.“

Победителите са определени от компетентно жури, като авторите на десетте най-високо оценени творби в категория „Рисунка“ получават стативи и пособия за рисуване, а първите трима победители в останалите две категории „Компютърна рисунка“ и „Видеоклип“ са наградени с таблети.

Конкурсът е част от кампаниите на ДЗИ, свързани с пътната безопасност в страната и с формирането на едно по-отговорно поведение на всички участници в пътното движение. Мащабният проект „Моето ДЗИ“ насърчава устойчивия начин на живот сред подрастващите и допринася за повишаване на застрахователната им култура, както и културата за безопасност на пътя.

Facebook коментари