fbpx Художничката Мишел Вълчева открива самостоятелна изложба “Аз същата” | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Художничката Мишел Вълчева открива самостоятелна изложба “Аз същата”

На 12 ноември (събота)  2022 в 18:30ч в Yoga District “ SHAZAM” - бул.Черни връх 25А се открива самостоятелната изложба “Аз същата” на художничката Мишел Атанасова Вълчева.

Зрителите ще се срещнат за първи път с експресионистичните абстракции на Мишел и ще бъдат изправени пред изображения, провокиращи реакция със своето богатство на цветове, емоции, пластичност и възможност за собствена интерпретация. Преобладаващо топлите цветове и релефна техника подсказват за авторския позитивизъм и оптимистичното отношение към живота.

Тя избира да представи творбите си именно в Yoga District Shazam, заради духовната и енергийна насоченост на картините си, като по този начин още повече ще се подсили тяхното въздействие. Самата обстановка предразполага зрителя да се отпусне и по този начин напълно да се слее и усети вибрацията на цветовете и образите на картините и да ги възприеме.

По време на събитието, художничката ще направи и уникален Боди арт пърформанс на живо.

Мишел Вълчева е  родена  в гр. Пловдив , учи в Пловдивската художествена гимназия. През 2011 г. Мишел завършва Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в град Пловдив, специалност „Графичен дизайн и фотография”. 2015 - 2017  учи в НХА – град София, магистратура специалност „Фотография „

Дебютира с първата си самостоятелна изложба с живописни творби под общото заглавие „Цветовете на моята душа”, като едновременно с това прожектира своите боди арт творби и демонстрира на живо рисуването върху тяло. На 2 април 2013 г. в Галерията за Модерно Изкуство / ул.“Оборище“№10, гр. София / младата художничка Мишел Вълчева, представя пред отбрана публика самостоятелна изложба наречена „Трансформация“, която включва 33 живописни платна. Има още две самостоятелни изложби, както и много международни участие в групови изложби по света в страни като Египет, Лондон, Косово, Албания, Тирана.

Мишел Вълчева е била идеолог, собственик и галерист на динамичното  пространство „MISHEL ART GALLERY“ , което се превърна в притегателен център за изложби и най-различни проекти съчетаващи изкуства и култура в София.

Мишел е интересен и провокативен артист, една от малкото известни и със своето бодиарт изкуство, с което се занимава вече 12 години. Участвала е в многоженство състезания по цял свят - Италия, Германия, Сърбия, Франция, Австрия, Великобритания. Печели втора награда във Франция през 2016 г. и втора награда в Белград, Сърбия през 2014 г. в категория фейспеинтинг.

Участвала е два пъти на Световно първенство в Австрия (WBF - World Bodypainting Festival).