fbpx Днес е #ЩедриятВторник (#GivingTuesday) | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Днес е #ЩедриятВторник (#GivingTuesday)

Водеща снимка
Да

Днес е #ЩедриятВторник (#GivingTuesday)

Тази година празникът на дарителството и щедростта е на 1 декември.

Фондация BCause, която е официален партньор за България на световното движение, подкрепя български организации, фирми, граждани и медии да отбележат деня и го популяризира. 

Както всяка година от 2012 насам, в повече от 100 държави по света, #ЩедриятВторник / #GivingTuesday ще бъде денят, в който технологиите и виртуалните общности помагат на милиони хора да даряват и да споделят, а на стотици хиляди организации – да се свържат с нови и стари поддръжници. Всички празнуват щедростта и промените, които тя носи в живота на хора и в околната ни среда. На този ден онлайн платформите за даряване ще съберат отново милиони, а организациите ще отворят (поне виртуално) вратите си за доброволци и съмишленици, за да покажат работата и резултатите си.

#ЩедриятВторник през 2020 в България

В България ще отбележим #ЩедриятВторник за четвърти път – с едномесечна дарителска онлайн кампания в Платформата.бг и в ДМС 17777.

Очакваме в кампанията да се включат повече от 50 организации и фирми. 

12 организации са подкрепени с участието им в Акселератор #ЩедриятВторник, който организираме за първи път. В него те получават обучение, индивидуален ментор и комуникационна помощ. 

Тази година видеоклипът на #ЩедриятВторник ни е изцяло посветен на български организации и тяхната отдадена работа на деца, младежи, възрастни, българската култура и природа.

Ето няколко идеи как може да подкрепите Щедрият вторник:

  • Подкрепете организации с каузи за опазване на природата, грижа за деца и възрастни, грижа за медици и пациенти и др., изберете от добрите идеи в www.dmsbg.com и www.platformata.bg  

  • Споделете с приятелите си в социалните мрежи своя доброволческа и дарителска инициатива и сложете хаштаг #ЩедриятВторник

  • Запишете кратко видео с призив за даряване или с информация за зена на щедростта - #ЩедриятВторник и го публикувайте в социалните мрежи.

  • Потърсете във фейсбук рамката на #ЩедриятВторник за България и си я сложете

  • Проявете въображение! Бъдете щедри на 1 декември – с дарение, с доброволчество, с добра дума. 

 

Facebook коментари