fbpx Домейнът .eu обединява Европа | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Домейнът .eu обединява Европа

Домейнът .eu обединява Европа

Днес близо 315 милиона европейци използват ежедневно интернет, но само 16% пазаруват онлайн. При реализирането на единен дигитален пазар и прилагане на еднакви закони за онлайн търговия във всички страни на съюза, 57% от компаниите биха започнали бизнес онлайн или увеличили своите интернет продажби и домейна на Европа .eu ще направи много по-лесно разрастването на бизнеса отвъд границите на определена държава.

Един от основните инструменти за това, е създаденият от ЕК европейски домейн от най-високо ниво .eu, който през последното десетилетие допринесе изключително много за развитието на дигиталната икономика и постигането на единен дигитален пазар в Европа.

“Една от ценностите на обединена Европа е запазване на езиковото и културно разнообразие и европейският домейн .eu дава възможност на повече от 500 милиона европейци от 31 страни да кажат ние сме европейци, включително и на своя език”, отбеляза Джовани Сепия, мениджър външни връзки в EURid.

В сърцето на Дигитална Европа е единния дигитален пазар, който разкрива  нови възможности за насърчаване на икономиката като Европейската комисия очаква той да допринесе с над 340 милиарда евро в допълнителен икономически растеж и хиляди нови работни места. .eu спомага за реализирането на единния дигитален пазар като премахва границите между европейския бизнес - в сравнение с всички домейни от най-високо ниво, .eu има най-ярко изразен бизнес профил с около 38% регистрирани интернет страници на бизнес организации.

 

facebook коментари