fbpx Два нови концепта от Chevrolet | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Два нови концепта от Chevrolet

На международно автомобилно изложение NAIAS (2012 North American International Auto Show) в Детройт Chevrolet представи две концептуални спортни купета, предназначени да вдъхновят следващото поколение потребители и да се превърнат в повод за споделяне на творчески идеи от тяхна страна, които да оформят бъдещите серийни модели.

Първият концептуален модел на Chevrolet носи името Code 130R и представлява четириместно спортно купе с изчистен вертикален профил. Новото лаковото покритие тип металик с яркочервена тоналност е съчетано с матово златисто анодизирано покритие на колелата, а стилистиката на задвижвания от задните колела Code 130R отдава дължимото на богатата спортна традиция на марката. Агресивното оформление на предната част, типичните за Chevrolet масивни арки на калниците, праволинейна стилистика на страничния профил и спортната емблема с кръстосани флагове на Chevrolet, концептуалният Code 130R очертава ярка връзка със спортните традиции на Chevrolet.

Tru 140S е вторият концептуален модел и представлява „достъпно екзотично” спортно купе с четири места и предно предаване. Каросерията хечбек с три врати е конструирана и оформена с идеята за привлекателен, но достъпен за мнозина спортен автомобил. Матовобялото външно лаково покритие и спортните хромирани колела с емблеми с кръстосани флагове на Tru 140S му придават впечатляваща външност със самоуверено и екзотично излъчване с внушение за висока цена и бързина. Tru 140S използва аналогична технологична платформа с тази на Chevrolet Cruze и на революционния електромобил с възможност за удължаване на пробега Chevrolet Volt.