fbpx Премиерата на NISSAN LEAF у нас събра минало, настояще и бъдеще | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Премиерата на NISSAN LEAF у нас събра минало, настояще и бъдеще

 

Два дни преди официалната премиера на напълно новия електрически Nissan LEAF по време на Автосалон София 2017, моделът бе представен край изоставените оранжерии на Института по генетика в столицата и отдавна не работеща бензиностанция. Място, на което минало и бъдеще се срещнаха, за да погледнат заедно към едно по-устойчиво общество.
Nissan Intelligent Mobility e проект на компанията, който ще предефинира бъдещето на шофирането, като се грижи да развие ролята на автомобила, която да е нещо повече от само начин на придвижване.

Пробегът на новия Nissan LEAF вече е увеличен до 378 км (New European Driving Cycle) с едно зареждане.

Новият Nissan LEAF разполага с три основни нови технологии за интелигентно шофиране. Първата е високотехнологичната система за подпомагане на водача ProPILOT. Използвана при движение в една лента на магистрала, тя улеснява шофирането, прави го по-спокойно и сваля напрежението от водача.

Втората, ProPILOT Park, ще промени начина, по който хората мислят за паркирането. Когато я включите, тази технология ще поеме контрола върху завиването, ускорението, спирането и избора на предавка, за да насочи автоматично автомобила в мястото за паркиране. Това сваля напрежението по време на паркиране, като извършва маневрата изключително прецизно.

Третата, e-Pedal, е революционна технология, която трансформира начина, по който шофираме. Тя позволява на водачите да потеглят, ускоряват, намаляват и спират, като само регулират натиска върху педала на газта. Когато вдигнете крака си от педала на газта, автоматично се задействат регенеративни и конвенционални спирачки, които постепенно спират автомобила на място. Автомобилът остава на място, дори и спрял на стръмен наклон нагоре, докато не натиснете отново педала на газта. Начинът на работа на e-Pedal позволява на водачите да изпитат по-голямо удоволствие, когато излязат извън града.
Конвенционалният педал на спирачките все още трябва да се използва при ситуации, налагащи агресивно спиране.

Клиентите ще се възползват и от новоразработен интерфейс на приложението за смартфони, което позволява на собствениците да следят заряда на батерията на своя нов Nissan LEAF, да откриват най-близката до местоположението си зарядна станция или да охладят автомобила до идеалната температура преди потегляне.

Новият Nissan LEAF заменя модела от първо поколение, който се превърна в най-продавания електрически автомобил в света. Над 283 000 клиента избраха LEAF от старта на продажбите му през 2010.

 

Демонстративният модел, който може да бъде видян на щанда на NISSAN по време на изложението, в следващата седмица, е с десен волан и с индикации изцяло на японски, а продажбите у нас се очакват да започнат следващата година.