fbpx KIA Sorento Plug-in може да измине до 70 км на ток в града | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

KIA Sorento Plug-in може да измине до 70 км на ток в града

Седем местният SUV KIA Sorento Plug-in ще осигурява изцяло електрически пробег (EAER) до 57 км с едно зареждане на батерията с капацитет 13.8 kWh. В градски условия обаче автомобилът изминава до 70 км с едно зареждане (EAER city) преди да се включи турбо бензинов двигател. Това дава възможност на водачите да осъществят продължителни пътувания само на електричество, включително ежедневно шофиране до работното място. 

Плъгин версията гарантира и най-ниското ниво на вредни емисии, предлагани някога от гамата на KIA Sorento. С емисии от едва 38 g/km новият модел е един от най-ефективните представители на автомобилния SUV сегмента.

В допълнение потребителите на KIA Sorento PHEV ще могат да се възползват от  общоевропейската интегрирана услуга за зареждане на електромобили – KiaCharge, която осигурява достъп до най-мащабната мрежа от електростанции в Европа.

Kia Sorento Plug-in Hybrid е оборудван с 1.6л T-GDi двигател, който генерира до 180 к.с. и въртящ момент от 265 Nm. Двигателят е окомплектован с 13.8 kWh литиево-йонна полимерна батерия и мощен електрически мотор, който произвежда 67 kW, и въртящ момент от 304 Nm. Комбинираната максимална мощност от 265 к.с. и въртящ момент от 350 Nm предоставят ниско ниво на вредни емисии и висока ефективност на новия електрифициран задвижващ агрегат.