fbpx Volkswagen ще покаже за първи път новото SUV купе ID.5 GTX | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Volkswagen ще покаже за първи път новото SUV купе ID.5 GTX

Eлегантен като спортно купе, но с мощното излъчване на класически SUV и с изцяло електрическо задвижване - на 7 септември Volkswagen ще отбележи официално световната премиера на ID.5 GTX под формата на маскиран прототип в рамките на Международното автомобилно изложение (IAA) в Мюнхен.

Първото SUV купе, използващо технологичната основа на модулната платформа за модели с електрическо задвижване (MEB) на Volkswagen впечатлява със своя елегантен дизайн и с мощната система за двойно предаване с два тягови електродвигателя. ID.5 GTX се отличава с пълна комуникационна и мрежова свързаност, може да получава софтуерни актуализации по безжичен способ и предлага предимствата на технологията Car2X.

Съкращението GTX въплъщава новата спортна философия за марката Volkswagen. Той продължава бляскавата традиция на легендарните модели GTI, GTD и GTE и я пренася в света на електрическата мобилност. На предния и на задния мост на ID.5 GTX работи по един тягов електродвигател – забележително двумоторно изпълнение на системата за двойно предаване, което осигурява изключителни динамични характеристики на пътя, превъзходно сцепление и спортно поведение. Оптимално разположената между двата задвижващи моста литиево-йонна акумулаторна батерия с голям капацитет  може да осигури прогнозен автоноимен пробег до 497 км.